DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
                               
 
Vážení rockoví přátelé,
rock se schází s rockem, a je před námi nová výzva a to již v pořadí třetí ročník rockového festiválku  AHOJLÉTOROCKFEST BEŇOV 2008, který Vám opět, rockerky a rockeři, stejně jako na loňském ročníku představí spoustu zajímavých kapel. Naše krédo - představit vždy některou z hvězd české rockové hudební scény a spolu s ní další kapely , které mají svůj osobitý styl a jsou pro nás zajímavé a hrají kvalitní muziku, zůstává nezměněno, ba myslíme si, že jich tu máme ještě více (těch hvězd:-)))). 
A které-že kapely to u nás - pro Vás pořádně rozpaří?
Tak sledujte a pozorně čtěte
:
   
     Představovačku začneme pěkně zostra: DOGA - Třinecko - karvinská sebranka melodických rockerů, v čele s big frontmanem Izzim, už brázdí domácí rockovou scénu 20-tý rok a to je sakra dobrý důvod k oslavám. V letošním roce jim vychází „bestofka“, kniha, jedou mega turné a jejich skvělou koncertní show v Beňově uvidíme a uslyšíme v plné parádě, a my si myslíme a jsme si jisti, že to bude stát za to. Doga má šťávu, Doga je originální a Doga je super.  
     Druhou a neméně originální, svéráznou a osobitou kapelou, produkující svižný punk-rock, jejímž poznávacím znamením byl a je od počátku charakteristický zvuk harmoniky, je kapela, která k nám zavítá až z daleké Plzně - Zvlášňý Škola. Plzeňáci se můžou právem pyšnit výstižným přídomkem česká knajp´n´rollová hvězda a o vystoupení těchhle ortodoxně neortodoxních "srandysmenů" je značný zájem, a my jsme rádi, že je u nás budeme moci přivítat a je to také jediný koncert Zvlášňý školy na Moravě a to si nenechte ujít.  
     Znáte českou heavymetalovou kapelu (jejich frontman Radek říká že jsou odevšad z Čech), jejíž zpěvačka má takový hlas, až vás zamrazí? Že ne? Tak vy co jste u nás byli loni, tak na tutti jo, protože KRLEŠ je jen jeden, a tahle kapela potěší každého příznivce řízné, melodické a poctivé heavymetalové muziky s charakteristickým puncem ženského vokálu. Tohle přátelé, je další hudební lahůdka, ale to nejsme zdaleka 
u konce s představováním vystupujících kapel.  
     A proč ne? No to je jasné, protože už další kapela - olomoučtí Hazydecay se svým emo-dance-core-nu metalem v sobě kloubí naprosto skvělým a originálním způsobem různé metalové a rockové styly a jejich show je perfektní a má obrovský náboj a energii.  
    Vidock – tak tihleti borci až z Ústí nad Labem dokázali za poměrně krátkou dobu na české rockové scéně neuvěřitelný úspěch, a jejich výborná progresivní crossoverově  metalová smršť vás o tom určitě přesvědčí, to nám věřte. Jejich CD je plné energie a dravosti a koncertní podání má sílu a drajv.  
     Trošku z jiného soudku, ale neméně zajímavého, jsou karvinští SAKUMPRÁSK a víte proč? Jejich nadupaný, svižný, energický ska-punk je prostě „bombastický“ :-))). To je mazec, radost, energie, hravost, melodičnost …Paráda parád, saxík a pogo…. a chcete -li vidět plné podium mladých naprosto parádních skapunkerů a skapunkerek, tak si tuhle kapelu rozhodně nenechte ujít. 
     Co říci ke kapele TCHOŘI? K nim už ani nejde co říci, protože Tchoři šlapou, Tchoři jedou, Tchoři jsou zjevení naprosto originální a jejich "fšechnorockmetalpunk" doprovázený skvělou podiovou podívanou, doprovázenou množstvím převleků a tanečních kreací se prostě musí vidět. Mošna a jeho parta vás uchvátí vším!  
    Byli jste na zimním masteru 2007 ?? Jestli jo, tak víte kdo ho odstartoval? Jestli ne, tak my Vám to řekneme: HANNIBAL LECTER. Kojetínští borci se svým hardcore-nu-metalem a svou agresivitou a tvrdostí mají před sebou určitě skvělou budoucnost a šlape jim to opravdu dost dobře a z jejich muziky vyzařuje síla a agresivita. Nenechte si je ujít a uvidíte že máme pravdu.  
     Pěkně se nám to zaplňuje, že?, ale pozor, pořád ještě nejsme zdaleka u konce s představováním kapel, protože takový pravý, nefalšovaný, poctivý underground, který je zahraný vždy naplno, naprosto unikátně a odráží v sobě dobu, kdy jsem nemohli být tak svobodní jako jsme teď, tak to umí jedině legenda s velkým "L" a to je tovačovský soubor excelentních hudebních nadšenců ČERNÝ PENICILIN. Chcete li vidět tuhle partičku, jež je proslavená pro svou naprostou originálnost v širokém dalekém okolí, pak neváhejte, protože  „Hopkirk a spol.“ vám ukážou co umí, a že umí, to uvidíte na vlastní očii. Letos exluzivně jen v Beňově. 
     Tak, a další kapelou jsou Uhersko-brodští NOHOW, kteří sami říkají:“hrajeme punkrock a to je to co chceme, nevíme co víc k tomu říct, přijďte a uvidíte“. Lze k tomu něco dodat? myslím že ne. Peace-nohow. 
     Představovačka pokračuje partičkou z Břidličné – THE PANT, jejichž styl se postupem času vykrystalizoval v osobitý a pravověrný hardrock, a já vám povím, že je to „sakradobré“ a kapela má výborné ohlasy z různých festivalů, motosrazů a je čím dál tím populárnější.  
     Kdo je další? No jasně - FIREZONE z Kobeřic u Opavy. Jestli jde mluvit o metalových kapelách, tak tahle partička je přímo zrcadlovým příkladem heavymetalové sveřeposti, hutnosti a razantnosti a tihle metaloví válečníci to u nás určitě skvěle rozbalí  a jejich metalový attack na vás bude úžasný. „Metal forever“ – to je jejich krédo, a my jim to rádi věříme, protože je známe a víme jací jsou. Uvěříte i Vy? 
     A máme tu finále, poslední a věříme, že i šťastnou třináctou kapelou na festu 2008 jsou mladí a energií nabití, brněnští THE CREEPS, jejichž hudba i díky výrazným klávesám proplouvá mezi gothic rockem a nabitým hard-rockem. Staví pouze na vlastní tvorbě s anglickými, emotivně naladěnými texty a můžete ji zastihnout na koncertech a festivalech po celé ČR a v Beňově bude kapela celý festival zahajovat a my věříme, že to bude zahájení parádní.  
To je asi tak vše k základnímu představení účinkujících kapel. Snad jsme vám vše podstatné o kapelách řekli. Chcete-li vědět o kapelách více, pak není nic jednoduššího, než se podívat na jejich webové stránky.
Nám nezbývá než věřit, že jsme měli při skládání kapel šťastnou ruku.
    Kde najdete areál? klikněte a uvidíte:-))  
 
Ještě jednou tedy všechny učinkující kapely ročníku 2008 pěkně popořádku:

  www.dogamusic.cz

                                           www.zvlasnyskola.cz

                                                             www.hazydecay.com
                                                                                              www.krles.cz
                                                                           www.vidock.cz 
                                                                                             www.tchori.com
                                                                           www.nohow.cz
           www.the-creeps.org
   www.sakumprask.cz