DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

    Jaký byl festival 2007??? 
    Přípravy probíhaly asi ¾ roku, kdy se to všechno muselo připravit, domluvit, zabezpečit, tedy kapely, zvuk, světla, areál, plakáty, propagace aj.. a poslední týden jsme to už pak realizovali, tak aby se akce mohla uskutečnit, což provázeli chvílemi některé problémy a drobné, jak v Beňově říkají, „improvizace“, (někdy jsem měl pocit že jich bylo až moc :-), ale to je asi normální. Nakonec se nám to povedlo připravit tak, jak jsme si představovali a chtěli, tedy areál s podiem a vše ostatní. Vzhledem k tomu, jaké bylo přes týden počasí, a kdy ještě v pátek večer a v noci pršelo, tak jsme měli strach, jak to bude vypadat, ale počasí se nakonec umoudřilo a nezklamalo nás, a na sobotu nám nachystalo hezký a slunečný den.
     Vsobotu ráno najeli zvukaři a osvětlovači a namontovali si svoje „velké nádobíčko“, tak aby se ve 13,00 mohlo začít, a taky že jo, přesně a v uvedený čas celou akci odstartoval pěkně zostra Hannibal Lecter, v té době už se areál postupně zaplňoval návštěvníky. Parket sice ještě byl obsazen sporadicky, ale ani to kluky neodradilo a odehráli svůj set parádně. To samé by se dalo říct o následující kapele Sauria, která byla o co míň tvrdší, tak zase více melodičtější. A pak přišla na řadu parádní kapela z Olomouce Hazydecay. To už zvedlo z laviček dost fanoušků a kapela ukázala, proč se začíná řadit ke špičkám v Česku, protože vystoupení mělo vše co má mít, prostě kapele to šlape a lidé byli nadšeni. V té době už byl areál vcelku slušně naplněn a to ještě další lahůdky měli teprve přijít.
     Následující opavský Helpness jen potvrdil, co jsme o něm psali a jejich hutný a melodický crossover přilákával na parket další fanoušky. Po nich následující Vitamin M byl o poznání rychlejší a přímočařejší a několik nových písniček z připravované desky je příslibem do budoucnosti. A již celkem dost obsazený parket začal vesele tancovat - to když to rozjel Traktor se svou „vlečkou“ a veselé pohupování bylo po celou dobu jejich vystoupení. Pak přišla na řadu loňsky úspěšná slovenská Horska Chata a parta mladíků z Martina určitě svým neopunkem nezklamala a i když měla pár technických problémů, protože kytarista tam byl jen na záskok, tak i přesto dokázala vřelé divácké publikum hezky roztančit a přítomní diváci je přijali opět výtečn. K tomu všemu pohodová atmosféra, zaplněný areál, dobrá nálada, a do toho nastoupilo řádně nabité Psychoradio se svým naprosto odzbrojujícím cross n´ rollem a je vidět, jak jim jde hraní k duhu a publikum aplaudovalo jejich songům a Roman se svou družinou to rozjeli fakt parádně.
     Řádně nažhavené publikum po jejich setu již toužebně čekalo na „hvězdu hvězd“ a „legendu legend“ Visací Zámek. Chlapci dorazili v pohodě a včas, připravovali se, a  lidé se začali srocovat před podiem v nedočkavosti a v radosti z toho, že uvidí a uslyší své oblíbené Visáče a kolem půl desáté, kdy fanoušci začali Visáče vyvolávat, nastalo naprosto nepředstavitelné show a beňovský festival se změnil na jedno krásné obrovské klubko šťastných rockových fanoušků a Visáči ukázali, že jsou ve výtečné formě, zahráli všechny své neopakovatelné songy jako Traktor, Cigára, Známka punku, bavili svými průpovídkami publikum, které bylo jejich vystoupením nadšeno a kluci z VZ byli evidentně spokojeni a překvapeni, jaké skvělé publikum tu našli a po několika přídavcích a téměř po 70-ti minutovém vystoupení svou show zakončili. Pak došlo k improvizaci a po rozbalení velkého plakátu a poděkování Visáčům došlo k předávání „Zlatého lva“ a Visáči se s námi rozloučili. Jednoznačný a velký úspěch, tohle si výtečné publikum zasloužilo.
      Po malé přestávce ovšem nebylo skvělé muziky stále dost, protože Krleš to byl nářez, to byl heavík, to byla „šlapačka“. Celé vystoupení bylo super, kapele to výtečně šlape a do toho nakřáplý a suverénní hlas zpěvačky Lucky dostávali fanoušky do naprostých otáček a zasloužený potlesk a plné podium byly tou nejlepší známkou kvality Krlešů. Opravdu dost dobré a povedené vystoupení.
     A aby toho nebylo dost, tak Tchoři, kteří vystupovali následně po nich přilákali na parket zase skoro všechny a jejich show plná převleků ale taky kvalitní hudby završili v pozdních nočních hodinách celý festival.
     Poslední kapela Styler, která měla hrát, tak bohužel vinou dopravních problémů nedorazila, ale to bohužel ovlivnit nešlo.
 
Celkově si myslím, že se akce vydařila dobře. Velké ocenění si zaslouží zvukaři a osvětlovači za perfektně odvedenou práci. Festivaloví návštěvníci stejně jako loni mohli ocenit výtečné občerstvení a možnost zakoupení rockových triček, přívěšků atd. Toto spolu s dobrou organizací festu vytvořilo příjemnou atmosféru celého dne.
        Akce proběhla v klidu a bez problémů, a my jsme moc rádi, že se k nám opět po roce příznivci rockové a metalové hudby vrátili a dobře se u nás bavili. Chtěl bych jim tímto poděkovat a rádi je u nás zase uvidíme. Také děkuji všem partnerům akce za jejich přízeň, beňovskému Sokolu za pomoc s přípravou areálu, obci Beňov za jejich podporu a v neposlední řadě všem našim pořadatelům, kteří nám byli nápomocni a úkoly si splnili více než dobře. Tak příští rok Ahojléto :-))  
                                                                                                                                                                     kečup